img
img

Mikrodermabrázió


A mikrodermabrázió, más néven mélyhámlasztás egy kíméletes, ám annál hatékonyabb bőrcsiszolás, manuális hámlasztó eljárás, mely nem fájdalmas, roppant eredményes és minden bőrtípusra alkalmazható.

A bőr megfiatalodása, a sejtképződésből adódik, mely lentről felfelé történik, tehát a bőrsejtek folyamatosan pótolják önmagukat.

A legfelső hámréteg ki van téve a környezet, az időjárás és a mechanikai behatásoknak, ezek következtében folyamatosan károsodik.

Elzárja a levegő és egyéb elengedhetetlenül szükséges anyagok útját a lejjebb lévő rétegek felé.

 

Ezen segít a mikrodermabrázió, mely segít eltávolítani az elhalt hámréteget, ezáltal a bőr átjárhatóvá válik. Többek között a kozmetikumok is könnyebben elérik a mélyebb rétegeket, hogy táplálják azt.

A bőrhibák eltávolításának legmodernebb módja a mikrodermabrázió, mivel szabályozható a mélysége, melyre eddig nem volt példa, az orvostudomány legújabb kutatási módszerei segítették ennek az eljárásnak a kifejlesztését.

 

Ezért a mikrodermabrázió csak speciálisan képzett szakkozmetikusoknál található meg.

 

A mikrodermabrázió során a bőr rá van kényszerülve, hogy lelassult sejtképző folyamata visszaálljon eredeti tempójába, így a felülre került szövetek egyre fiatalabbak, egészségesebbek, kevésbé károsodottak. A bőr lecsiszolása után, mely steril koridon kristályok által történik, bőrazonos és bőraktív hatóanyagok kerülnek a bőrre, mely átjárhatósága folyamán mélyebb rétegeket is elér, így regenerálódása sokkal hatékonyabb, mint előtte.

 

Alkalmazható pigment hibák, öregségi foltok, sebhelyek, himlőből visszamaradt mélyedések, műtéti hegek, fény és nap okozta károsodások, dohányzás okozta bőrszínváltozás, kezelésére, továbbá alkalmazható revitalizáló kúraként, feszesítő kezelésként, kelloid kezelésként, bőrfiatalító oxigén kezelésként és bármilyen problémás vagy károsodott bőr kezeléseként.

A rotatív csiszolással ellentétben a mikrodermabrázió folyamán nem keletkeznek sebek, mivel a szakkozmetikus nagyon igényesen választja meg a csiszolás erejét és mélységét. Így mindenképpen biztosítja az, hogy a felszínre kerülő friss szövet teljesen ép marad, feltöltődik oxigénnel, és a kozmetikai anyagok által megkapott energiával, így hatékonyan tud a bőr belülről regenerálódni, mivel az átjárhatóvá válik.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy bőrünk a mikrodermabrázió által levegőhöz, folyadékhoz és vitaminhoz jut, amitől eddig el volt zárva a felső, megvastagodott, elhalt hámréteg által.

A mikrodermabrázió eredményei már egy kezelés után szemmel láthatóak lesznek.

A bőr finomabb, puhább és tömörebb, az enyhe ráncok eltűnnek, a bőr egyenetlenségei nagy mértékben csökkennek, a foltok és hegek elhalványulnak, a bőrnek egészségesebb színe lesz és a pigmentációs problémák is kevésbé láthatók, továbbá az öregedés jelei csökkennek, a bőr rugalmassága nagy mértékben javul. A későbbi kezelések során ezek a javulások csak növekednek.

A mikrodermabrázió ismétlése 2 hetente javasolt, a teljes kúra bőrproblémától függően, minimum öt-hétig tartson.

A későbbiek során nem árt, ha havonta egyszer alávetjük magunkat a kezelésnek.